ETKİNLİKLERİMİZ

2014-2015 DÖNEMİ KERMESLERİMİZ

Kampüs hayvanlarının tedavi, aşılama, kısırlaştırma ve beslenme gibi ihtiyaçlarını karşılamak için kampüs içinde kermesler düzenliyoruz.

Bu kermeslerde ikinci el ya da kullanılmamış ürünlerin yanı sıra vegan ve vejetaryen yiyecek ve içecekler de sunuyoruz. Bağış yoluyla elde edilen gelirleri kampüs hayvanları yararına gerekli yerlerde kullanıyoruz.

Kermeslerimiz sayesinde ikinci el eşya kullanımı konusunda da insanları bilinçlendirmeyi ve tüketim alışkanlıklarını olumlu yönde değiştirmeyi amaçlıyoruz.

Kullanılabilir durumda olan ikinci el ya da kullanılmamış eşyalarınızı HAYDOK’a bağışlamak isterseniz bize mail atabilirsiniz.

GÜNLÜK BESLEMEMİZ

Kampüs hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için her dönem başında, besleme departmanımız tarafından yemekhaneden toplanacak yemekler için kişi ve alınacak yemeklerin listesini belirleniyor.

Besleme yapacak olan arkadaşlarımız yemekleri topladıktan sonra kampüs içerisinde belirlenen alanlara bırakıyorlar.

Yaz dönemi, sömestr tatili de dahil olmak üzere bu listeler üzerinden beslemelerimize devam ediyoruz. Kediler için ise kuru mama kullanıyoruz.

ETKİNLİKLERİMİZ İÇİN ÖNLÜK VE TİŞÖRT BOYAMA

Mıntıka temizliği ve benzeri etkinliklerde kullanılmak üzere temin ettiğimiz önlük ya da çeşitli materyalleri görsel olarak daha eğlenceli bir hale getirmek için HAYDOK’u simgeleyen pati, ağaç gibi figürler kullanarak boyadığımız keyifli bir etkinlik.

AĞAÇ DİKME ETKİNLİĞİ

Günümüzde, doğa ve insanlık için yapabileceğimiz en güzel şeylerden birinin daha çok ağaca yaşam şansı vermek olduğunu düşünüyoruz.

Bu sebeple ağaç dikme etkinlikleri düzenliyor ya da düzenlenen etkinliklere katılıyoruz.

HACETTEPE ANAOKULU KEDİ EVİ YAPIMI

‘Ağaç yaşken eğilir’ sözünden yola çıkarak, küçük yaştaki çocuklara hayvan sevgisini aşılamak, onları bilinçlendirmek amacıyla anaokulu ve ilkokullarda kedi evi, kulübe yapımı gibi etkinlikler düzenliyoruz.

Yapılan kulübe ve evlerin üzerlerinde çocukların hayal gücünü kullanarak yaptıkları ‘hayvan’ temalı resimleri kullanıyoruz.

Onlara hayvan sevgisi aşılarken aynı zamanda el becerilerini de geliştirmelerine katkıda bulunuyoruz.

STANT

2015-2016 Bahar dönemi stantımız

Sokak hayvanları ve doğa ile ilgili bilinçlendirme, kampüs hayvanları, HAYDOK tanıtımı, vegan ve vejetaryen beslenme, hayvan hakları gibi bir çok konuda bilinçlendirme çalışmalarımızı HAYDOK stantlarımız yoluyla insanlarla paylaşıyoruz.

RUTİN MINTIKA TEMİZLİĞİ

Topluluğumuzun amaçları arasında bulunan doğayı koruma ve çevreyi temiz tutma gibi konularda insanları bilinç kazandırmak ve gerek hijyenik gerekse görsel açıdan kampüs içini olması gerektiği düzende tutabilmek için periyodik olarak mıntıka temizliği yapıyoruz.

2 MART 2014 İSTANBUL HAYVAN HAKLARI EYLEMİ

Hayvanların yaşam hakkını savunmak ve onlara daha iyi şartlarda yaşama olanağı sağlamak için sesimizi duyurabileceğimiz platformlara katılım sağlıyoruz, eylemlere HAYDOK olarak destek veriyoruz.

PADOK YAPIMI VE TADİLAT

Tedavi sürecinde ya da kampüse uyum sağlayamayacak olan, yuva bekleyen kampüs köpeklerimizin olduğu özel bir alanda bulunmaktadır. Bu alandaki tüm tadilat, tamirat, kulübe yapımı, kuş evi, kedi evi yapımı gibi konularda tadilat departmanımız ile birlikte çalışırız.

Kampüs genelinde sorumluluğumuz altında olan her konuda gereken ne ise kendi imkanlarımızla yaparız. Gerektiğinde üniversite yönetimi ve destek olmak isteyen kişiler ile birlikte çalışırız.

PATİROCK

HÜROCK Topluluğu ile birlikte hayvanlar yararına yaptığımız ortak bir etkinliktir. Yılda ortalama 2 ya da 3 kez yaptığımız, gelirinin tamamının kampüs hayvanları yararına kullanıldığı müzik etkinliğidir.

HÜROCK Topluluğu'na bizlere verdikleri destek ve duyarlılıkları için sonsuz teşekkürler.

KEDİ VE KÖPEKLERDE KISIRLAŞTIRMA

Eşleşme isteğine bağlı problemler ( evden kaçma, yüksekten atlama veya düşme, aşısız hayvanlardan hastalık bulaşması, vb.) önlenecek veya büyük ölçüde azalacaktır.

Meme tümörü, yumurtalık ve rahim kanseri riskleri elimine edilecek veya azaltılacaktır. (Özellikle ergenlik öncesi kısırlaştırılırlarsa.

Kontrolsüz üremenin önüne geçilecektir.

Testis kanseri riski ortadan kaldırılıp, prostata ilişkin hastalıkların da riski büyük ölçüde azaltılmış olacaktır.

Ve kampüsümüzde yaşayan daha birçok hayvanın beslenme, barınma, kısırlaştırma gibi ihtiyaçları yine topluluğumuz üyeleri tarafından gerçekleştirilmektedir...